divendres, 18 de març del 2016

Secció de Cultura. VISITA MATINAL AL MNAC

Ens plau presentar-vos una nova secció de l’Entitat, que si bé ja va tenir uns tímids inicis fa uns anys am la responsabilitat del recordat Ramon Fabregat i la Teresa Sabaté (i abans en un tímid intent per part d’en Josep Llobera), no ha tingut mai una continuïtat.

Hi ha una gran quantitat de museus dels que n’haurem tingut esment, però que mai hem visitat, i creiem que realment val la pena dedicar un matí al mes per fer-hi una visita i aprendre molt del que la nostra història ens ofereix.

Aquesta secció no vol de cap manera ser un lloc d’erudició, però veure detalls del què  és i ha estat la nostra nació a través de les peces conservades i exposades als museus, ens farà adonar de la gran riquesa que tenim a l’abast en moltíssims àmbits.

Pensem que valdrà la pena visitar llocs tan diferents com per exemple el MNAC (Museu Nacional d’Art  de  Catalunya)  amb  les  seves  riques  col·leccions  d’art  romànic  o  la  col·lecció  Cambó;  el Museu  del  Modernisme  (enguany  es  celebra  l’any  Ramon  Casas);  el  Museu  Marítim;  les exposicions que es fan al Caixa-Fòrum; el Museu de la Ciència; la Sagrada Família, els Refugis de la Guerra incivil; les clavegueres, ; el Museu d’Història de Barcelona; la Sagrada Família, etc.

I,  si  aquesta  secció  pren  volada  i  aconseguim  un  nombre  raonable  de  participants,  podriem començar a pensar en visites més allunyades, com els Museus de Sitges (Cau Ferrat i Maricel), els de Vilanova i la Geltrú (Victor Balaguer i del Ferrocaril); Poblet, Santes Creus,  el Museu Pau Casals al Vendrell…  i, perquè no, asistir també a alguna representació teatral

Ja ho veieu, es tracta de, inicialment,  dedicar un matí a passar-ho bé en compañía de la nostra història.

No en quedarem decebuts.

Creiem que  el dia més adient  per fer aquestes sortides podria ser el tercer  diumenge  de cada mes, i si s’escaiguès en una data assenyalada, fer-ho el quart. Queda al vostre criteri.

Per començar, la primera visita la farem al MNAC, per visitar la col·lecció d’Art romànic, i si hi ha temps, alguna altra de les col·leccions que s’hi aixopluguen.

Hi  ha  moltes  aventatges  per  poder  visitar  els  nostres  Museus:   entrades  a  preu  reduït  per  a escolars i jubilats, preus especials per grups, entrades combinades per visitar-ne altres , etc. No és una activitat que costi massa diners, només es tracta de reservar unes hores per gaudir del que ens ofereix

DIUMENGE 17 D’ABRIL
VISITA  MATINAL AL MNAC  (Museu Nacional d’Art de Catalunya)

Punt i hora de trobada: Vestíbul de l’estació del Carrilet de Cornellà a les 9.00 h.
El  preu  general  de  l’entrada  és  de  12  €,  i  és  vàlida  per  a  dues  visites  dintre  del  mateix  mes. Entrada  gratuïta  per  a  menors  de  16  anys  i per  a  més  grans  de  65  anys;   també  ho  és  per  a professors acreditats, persones a l’atur acreditades, socis del Club Súper3, i joves que disposin
del Carnet Jove.

També hi ha la possibilitat d’adquirir l’ART TICKET (€ 30,00) que dóna dret a l’entrada al MNAC, Fundació Tàpies, Fundació Miró, MACBA, CCCB i Museu Picasso

Per qualsevol aclariment, contacteu amb Ramon Morgades.  morgadesramon@hotmail.com